Please Wait...

12. in 13. 11. 2021 KLAVIRSKI DNEVI

12. in 13. 11. 2021 KLAVIRSKI DNEVI

Pretekli konec tedna so se naši učitelji klavirja, Mojca Eferl, Larysa Kocherova in Matjaž Jager, navdušeni vrnili iz Portoroža, kjer so potekali Klavirski dnevi, ki jih vsako leto organizira Društvo klavirskih pedagogov Slovenije EPTA.

Že 20. Klavirski dnevi so se odvili 12. in 13. novembra v portoroškem Avditoriju. Konferenca je bila vsebinsko zelo bogata s predavanji, predstavitvami raznih projektov šol in okroglih miz. Tematika je bila Narava navdihuje, celotna konferenca pa posvečena 250-letnici Ludwiga van Beethovna.

"Ker smo morali lani zaradi izrednih razmer Klavirske dneve odpovedati, smo se odločili, da bogato pripravljeno vsebino predstavimo na letošnji konferenci. Na naših klavirskih dnevih se želimo pokloniti glasbenemu geniju, razkrivati njegova sporočila današnjim generacijam in odkrivati brezčasnost glasbene umetnosti. Eden izmed velikih Beethovnovih navdihov je bila prav gotovo narava in prav odsevi narave bodo zaživeli izpod prstov mladih pianistov na velikem odru portoroškega Avditorija," so zapisali organizatorji.

Višek so udeleženci doživeli ob koncertih dveh izvrstnih pianističnih mojstrov. Petkov večer je pripravil pianist Renato Chicco, ki je svoj poklon Beethovnu predstavil kot inspiracijo za jazzovsko improvizacijo. Sobotni koncert pa je bil v znamenju mladega pianista svetovnega slovesa Aleksandra Gadžijeva, finalista Chopinovega tekmovanja in edinega Slovenca, ki se je kadarkoli udeležil tega prestižnega tekmovanja. Koncert je bil res vrhunski, s stoječimi ovacijami.

Mimogrede, od Aleksandra Gadžijeva so naši učitelji prejeli tudi avtogram! :-)

KONTAKT

Glasbena šola skladateljev Ipavcev Šentjur

Ulica skladateljev Ipavcev 30, 3230 Šentjur

Ravnateljica: 03 746 16 20

Tajništvo: 03 746 16 22

Email: info@gs-sentjur.si