Please Wait...

13. 12. 2018 - 50 BOŽIČEV #glasbena50

13. 12. 2018 - 50 BOŽIČEV #glasbena50

13. decembra so učitelji in učenci glasbene šole izvedli dva božična koncerta pod imenom 50 božičev. Tokratna organizatorja Boštjan Jager in Diana Štih sta se lotila drugačnega pristopa in razdelila naše številčne orkestre in komorne skupine v dva dela, tako da so vsi imeli priložnost čim boljše predstaviti svoje točke.

Kot se za ta čas spodobi so program na obeh koncertih sestavljale lahkotne praznične melodije od večne Jingle Bells, znanih popevk in skladb iz klasične zakladnice, pa do Svete noči, kjer se je šolskemu pihalnemu orkestru pridružil učiteljski pevski zbor. Med posameznimi točkami so imeli poslušalci priložnost dobiti vpogled v delo glasbene šole. Namesto veznega teksta so se namreč na platnu odvrteli kratki filmi, ki so predstavili vsako skupino in povezali delo, učenje in vadenje z nekaterimi zanimivostmi, vezane na naš kraj in glasbeno šolo. Med drugim smo izvedeli, da je bil pred 50 leti poleg glasbene šole v Šentjurju ustanovljen priljubljeni New Swing Quartet, da so se takrat prepevale danes zimzelene slovenske popevke, poradiu pa so vrteli The Rolling Stones in Elvisa Presleya. Poučili smo se tudi o sorodstvu med skladatelji Ipavci in izvedeli številio parkirnih mest ob šoli - premalo! Med filmi so učenci prikazali, kako se sestavi flavta in klarinet in kako flavtistka zaigra na (roza) trobento, trobentač pa na flavto. 

Pester program in povezovalni elementi so pričarali lep in zanimiv predpraznični dogodek, ki so ga poslušalci toplo sprejeli. Glavni zvezdi povezovalnega programa sta bila Iza Pia Peperko in Gašper Kolar, na odru pa smo lahko videli komorni trio v sesatvi Julije Kalan, Janje Šolinc in Tinke Muck (mentorici Larysa Kocherova, Diana Štih), malo tolkalno skupino in tokalno skupino Splash (mentorica Eva Zavšek), klavirski duo 4hands v sestavi Tjaše Štrajhar in Eve Centrih (mentorica Mojca Eferl), orkester flavt Flavtissimo (mentorica Marta Koberski), godalno skupino (mentorica Elizabeta Rauter), orffovo skupino in pevski zbor (mentorica Tina Pečar). V drugem koncertu so se predstavili trobilna skupina Trobissimo (mentor Boštjan Jager), kvartet klarinetov Clarinfun (mentor Matjaž Vodišek), komorna skupina diatoničnih harmonik (mentor Franci Kolar), orkester harmonik (mentor Bojan Draksler), kitarski orkester (mentor Uroš Eferl) ter za konec še pihalni orkester (mentor Matjaž Vodišek) skupaj z učiteljskim pevskim zborčkom

Vsem učencem in mentorjem, organizatorjema in povezovalcema programa čestitke za odlično izvedena koncerta!

#glasbena50

foto: Robert Gajšek

KONTAKT

Glasbena šola skladateljev Ipavcev Šentjur

Ulica skladateljev Ipavcev 30, 3230 Šentjur

Ravnateljica: 03 746 16 20

Tajništvo: 03 746 16 22

Email: info@gs-sentjur.si