Please Wait...

13. 4. 2023 - POMLADNI KONCERT

13. 4. 2023 - POMLADNI KONCERT

Pomladni koncert glasbene šole, ki se je v dvorani IKC odvil 13. aprila, je poslušalcem postregel s pestrim glasbenim izborom, izvirnim povezovanjem točk in požel ogromno pohval. Ker je bila tematika koncerta filmska glasba, so orkestri in komorne skupine izbrali skladbe iz filmov, naši učitelji mentorji in učenci pa so jih odlično predstavili.
Nastopili so: orffova skupina in pevski zbor (mentorica Tina Pečar), orkester flavt Flavtissimo (mentorica Marta Koberski), mala tolkalna skupina in tolkalna skupina Splash (mentorica Eva Zavšek), harmonikarski orkester (mentor Franci Kolar), godalna komorna skupina (mentorica Elizabeta Rauter), kitarski orkester (mentor Uroš Eferl) in pihalni orkester (mentor Matjaž Vodišek).
Je pa bilo tokrat zelo zanimivo in privlačno povezovanje programa. Organizatorja Boštjan Jager in Simon Jager sta želela predstaviti nekaj različnih žanrov med glasbenimi točkami. Zamislila sta si koncept, kjer bo priprava odra del predstave oz. koncerta, saj nam ravno ta del vedno predstavlja velik izziv, prestavljanje stolov in notnih stojal za različne glasbene zasedbe pa vzame veliko časa. Kasneje se je razvila iz tega tudi mini zgodba, kjer je osrednji lik prav notno stojalo. In kot vsaka dobra filmska zgodba, tudi ta vsebuje klasične filmske elemente, kot so komedija, romantika, drama, srhljivka, akcija in na koncu ljubezenska zgodba s srečnim koncem.
Koncert je publika zelo pohvalila, vsi učenci, mentorji in organizatorja pa si zaslužijo iskrene čestitke!

Koncert si lahko ogledate na tej povezavi.

KONTAKT

Glasbena šola skladateljev Ipavcev Šentjur

Ulica skladateljev Ipavcev 30, 3230 Šentjur

Ravnateljica: 03 746 16 20

Tajništvo: 03 746 16 22

Email: info@gs-sentjur.si