Please Wait...

17. 12. 2019 - UTRINKI Z BOŽIČNIH KONCERTOV

17. 12. 2019 - UTRINKI Z BOŽIČNIH KONCERTOV

V torek, 17. decembra, so učenci in učiteljiv veliki dvorani Ipavečevega kulturnega centra pripravili dva praznična koncerta, na katerih so se predstavili orkestri in komorne skupine glasbene šole. Le-teh je iz leta v leto več, zato je logistika izvedbe koncerta postala kar precejšen zalogaj. Organizatorji so se tudi tokrat odločili izpeljati dva koncerta z različnimi nastopajočimi. Ravnateljica Simona Zdolšek je ob začetku publiki in nastopajočim voščila prijetne praznike in uspešnp novo leto. 

Na prvem koncertu ob 17. uri so se predstavili: trio JuTiJa (mentorici Larysa Kocherova in Diana Štih), pevski zbor (mentorica Tina Pečar), godalna komorna skupina (mentorica Betka Rauter), harmonikarski orkester (mentor Franci Kolar), mala tolkalna skupina in tolkalna skupina Splash (mentorica obeh Eva Zavšek). Na drugem koncertu ob 19. uri so se predstavili: trobilni kvartet (mentro Boštjan Jager), orffova skupina (mentorica Tina Pečar), komorna skupina diatoničnih harmonik (mentor Franci Kolar), orkester flavt Flavtissimo (mentorica Marta Koberski), kitarski orkester (mentor Uroš Eferl) in pihalni orkester (mentor Matjaž Vodišek). Program je bil pester izbor prazničnih napevov, filmskih melodij in popevk, ki jih radi poslušamo v decembrskih dneh. 

Organizatoki koncertov Romana Javšovec in Damjana Rosenstein sta se odločili za pravljični pridih dogodka. Med posamezne točke sta vpletli božično zgodbo, ki jo je učiteljica Damjana pripovedovala ob zvočni kulisi kitare učitelja Roka Lajlarja. Ob zaključku koncerta pa se je v dvorani IKC pojavil Božiček! Ta je na svoji poti okoli sveta med zbiranjem pisem otrok zaslišal lepe melodije in sklenil, da bo malo počil med delom. Učencem je razdelil polno košaro sladkorčkov in vsem zaželel lepe praznike.

Vsem učencem, kolegom, staršem in podpornikom voščimo lepe praznike in uglašeno leto, ki prihaja!

 

Fotografije: Jure Godler, Simon Jager

KONTAKT

Glasbena šola skladateljev Ipavcev Šentjur

Ulica skladateljev Ipavcev 30, 3230 Šentjur

Ravnateljica: 03 746 16 20

Tajništvo: 03 746 16 22

Email: info@gs-sentjur.si