Please Wait...

19.1.2018 - ORFFOVCI IN PEVKE NA DRŽAVNEM SREČANJU V MARIBORU

19.1.2018 - ORFFOVCI IN PEVKE NA DRŽAVNEM SREČANJU V MARIBORU

V petek, 19. januarja 2018, so se člani Orffove skupine in njihove pevke predstavili na 3. državnem srečanju Orffovih skupin slovenskih glasbenih šol. Srečanje vsako leto organizira Glasbena in baletna šola Zavoda Antona Martina Slomška iz Maribora, ki je hkrati tudi gostiteljica dogodka. Sicer spada srečanje pod okrilje Zveze slovenskih glasbenih šol. Sodelovalo je 11 glasbenih šol in vsega skupaj 13 Orffovih skupin. Naša skupina se je predstavila z dvema skladbama, pop uspešnicama: Symphony (Clean Bandit) in To mi je všeč (Nina Pušlar). Avtorica obeh skladb je mentorica Orffove skupine učiteljica Tina Pečar.

Vse skupine so pripravile kratek program, v katerem smo slišali kar najpestrejši spekter žanrov: od ljudskih in otroških pesmic, do klasike in popularnih rockovskih in pop skladb. Za zaključek so vse skupine zaigrale še skladbo skladatelja Tadeja Kušarja Veseli skupaj, posebej napisano za to srečanje. PO končanem programu, je glavna organizatorica srečanja profesorica Nina Lorber povabila predstavnike skupin, da postavijo vprašanje skladatelju Tadeju. Vprašanja so se v glavnem nanašala na skupno skladbo, kako in kdaj in zakaj je nastala, naši pevki Hano in Ano pa je brez olepšav zanimalo, ali so na srečanju vsako leto isti sponzorji - glavni pokrovitelj je bila namreč znana mariborska slaščičarna. Tako sta prisrčno vnesli še nekaj sproščenosti v zaključek dogodka.

Ker je Orffova skupina naše glasbene šole po stažu še zelo mlada, je vsak nastop izredna izkušnja. Tudi ta je bila zelo posebna: od vožnje z minibusom, priprava v veliki športni dvorani, srečanje s skupinami, ki imajo že veliko preigranih kilometrov za sabo do tistih s prvimi glasbenimi koraki, druženje, sendviči in čips ter seveda v prvi vrsti odličen nastop, za katerega si naši Orffovci in pevke zaslužijo vse pohvale. Bravo Orffovci in naslednje leto znova v Maribor!

KONTAKT

Glasbena šola skladateljev Ipavcev Šentjur

Ulica skladateljev Ipavcev 30, 3230 Šentjur

Ravnateljica: 03 746 16 20

Tajništvo: 03 746 16 22

Email: info@gs-sentjur.si