Please Wait...

23. 12. 2021 BOŽIČNI KONCERT

23. 12. 2021 BOŽIČNI KONCERT

Vsako leto v decembru glasbena šola z učenci in učitelji pripravi božični koncert z nastopi komornih skupin in orkestrov, ki na šoli delujejo. Zdravstvena situacija dolgo obdobje ni dovoljevala, da bi se glasbeniki družili in ustvarjali in tako je ta december že drugič božični koncert potekal na daljavo. Vendar smo se letos učitelji odločili, da pripravimo nastope posameznih skupin na odru Ipavčevega kulturnega centra brez gledalcev in dogodek posnamemo. Koncert sta organizirali učiteljici Larysa Kocherova in Marta Koberski, program pa je povezovala Diana Štih.

Na koncertu so sodelovali: trio flavt JUANE (mentorica Diana Štih), trobilni kvartet TROBISSIMO (mentor Boštjan Jager), GŠ bend (mentorji Mojca in Uroš Eferl, Željka Predojević Korošec), mala tolkalna skupina in tolkalna skupina SPLASH (mentorica Eva Zavšek), pevski zbor in orffova skupina (mentorica Tina Pečar), harmonikarski orkester (mentor Franci Kolar), kitarski orkester (mentor Uroš Eferl) in pevka Eva Ana Žmaher (mentor Boštjan Korošec), godalna komorna skupina (mentorica Elizabeta Rauter), orkester FLAVTISSIMO (mentorica Marta Koberski) in pihalni orkester (mentor Matjaž Vodišek). Skupine so s spremljavami podpril tudi pianista Klara Mestek in Matjaž Jager, tolkalista Eva Zavšek in Jakob Tiselj ter kitarist Uroš Eferl

Dvorano IKC so napolnile praznične melodije in tiste, ki jih radi slišimo, nastop pa so glasbene skupine po dolgem času spet doživele pristneje, čeprav razen snemalne ekipe v dvorani ni bilo poslušalcev.

Koncert si lahko ogledate na tej povezavi.

KONTAKT

Glasbena šola skladateljev Ipavcev Šentjur

Ulica skladateljev Ipavcev 30, 3230 Šentjur

Ravnateljica: 03 746 16 20

Tajništvo: 03 746 16 22

Email: info@gs-sentjur.si