Please Wait...

3. - 8. 12. 2019 - TEKMOVANJE "ARS NOVA" TRST

3. - 8. 12. 2019 - TEKMOVANJE "ARS NOVA" TRST

Že 14. tekmovanje Ars Nova, ki je potekalo med 3. in 8. decembrom v Trstu, je bilo zelo uspešno tudi za naše glasbenice. S temi besedami je njihove dosežke pospremila ravnateljiva gospa Simona Zdolšek:

"V sredo, 4. decembra 2019, so se v Trst podale violinistke Zala Jelen, Živa Leskovar in Tajda Kolar. Pod mentorstvom profesorice Elizabete Rauter in klavirsko spremljavo Matjaža Jagra sta Zala Jelen in Živa Leskovar prejeli 2. nagrado, Tajda Kolar pa 4. nagrado.

Dan kasneje, 5. decembra 2019,  so se discipline »komorne skupine« udeležile dekleta, ki sestavljajo Trio Jutija. To sta flavtistki Julija Kalan in Janja Šolinc ter pianistka Tinka Muck. S svojim odličnim igranjem so se povzpele na vrh seznama komornih skupin. Svoj izjemen nastop, ki jim je prinesel 1. mesto in 1. nagrado, bodo okronale z igranjem na nedeljskem zaključnem koncertu tekmovanja, kjer igrajo najboljši od najboljših. Za njihov uspeh sta zaslužni mentorici, Larysa Kocherova, profesorica klavirja in Diana Štih, profesorica flavte.

Vsem šestim glasbenicam, ki obiskujejo Glasbeno šolo skladateljev Ipavcev Šentjur,  iskreno čestitam ob njihovem izjemnem dosežku, Triu Jutija pa želim v nedeljo odličen nastop.

Ob koncu še ena hudomušna... Popravimo tisti rek :  »Trst je naš« v »Trst je šentjurski«! smiley"

 

Na nedeljskem sklepnem koncertu so članice tria JuTiJa potrdile svoj naziv absolutnih šampionk, saj so nastopile odlično. Vsem so nam poslale pozdravčke iz osvojenega Trsta, mi pa smo pomahali nazaj.

Vsem učenkam, mentoricama in korepetitorju iskreno čestitamo!

KONTAKT

Glasbena šola skladateljev Ipavcev Šentjur

Ulica skladateljev Ipavcev 30, 3230 Šentjur

Ravnateljica: 03 746 16 20

Tajništvo: 03 746 16 22

Email: info@gs-sentjur.si