Please Wait...

4. 6. 2019 - RECITAL AMADEJA ŠTRAJHARJA Z GOSTI

4. 6. 2019 - RECITAL AMADEJA ŠTRAJHARJA Z GOSTI

Torkov večer smo preživeli z odličnimi mladimi glasbeniki med katerimi je blestel naš uspešen trobentač Amadej Štrajhar. Za svoj zaključni dogodek ob koncu osnovnega glasbenega izobraževanja je pripravili in organiziral recital, na katerega je povabil svoje glasbene prijatelje in vzornike: Urbana Kolarja, sestrici pianistko Tjašo in violinistko Nušo, trobilni kvintet Trobissimo (v zasedbi Amadeja Štrajharja, Lovra Gubenška, Anžeta Ratajca in Boštjana Jagra), Petra Tovornika, Francija Štrajharja, Svena Senice in Marka Goleža. Poslušali smo nabor odličnih solističnih in komornih melodij. Ob koncu se je Amadej zahvalil vsem, ki so do sedaj bdeli na njegovi glasbeni poti: učitelji, korepetitorji, mentor Boštjan Jager ter vsi, ki so soustvarili glasbeni večer. Prireditev je povezovala Tina Pečar.

 

O Amadeju: 

Amadej Štrajhar je takoj ob vstopu v domačo glasbeno šolo pokazal velikansko mero talenta in ogromno zagnanosti. Svojo glasbeno pot je pričel še ne štirileten, ko se je prvič preizkusil z rokovanjem trobente. Pri sorodniku, glasbeniku - trobentaču Janezu Šabcu je spoznal prve tone in se nato vpisal v glasbeno šolo. Preizkusil se je v igranju na različne inštrumente, od kitare, harmonike, saksofona in bobnov, ki so še vedno njegov ventil za sprostitev ob natrpanem urniku šolarja in glasbenika. Vseskozi pa je trobenta na prvem mestu. Amadej je bil tekom izobraževanja na glasbeni šoli aktiven glasbenik tekmovalec. Bil je reden udeleženec regijskih in državnih tekmovanj mladih glasbenikov TEMSIG, kjer je posegal po najvišjih priznanjih, večkratni udeleženec Mednarodnega tekmovanja v Varaždinu ter mednarodnega tekmovanja Svirel. Je tudi aktualen absolutni zmagovalec Mednarodnega tekmovanja v Varaždinu, kjer si je priigral 100 točk in pripadajočo prvo nagrado. Poleg rednega glasbenega izobraževanja, se je večkrat udeležil raznih izobraževanj od jazz delavnice, ki jo vsako poletje organizira naša glasbena šola, do seminarjev pri različnih profesorjih v Celju, Ljubljani in Podsredi. V tem letu se je preizkusil tudi na Glasbeni olimpijadi, kjer mladi glasbeniki iz vse Slovenije tekmujejo v znanju iz glasbene teorije, predstavitvah lastnih skladb ter petju a prima vista oziroma na prvi pogled. Pod mentorstvom učiteljice Slavice Rajh se je uvrstil na državno tekmovanje v Ljubljano in prejel srebrno priznanje. Amadej že nekaj let sodeluje pri različnih zasedbah: od leta 2014 igra v Mladinskem pihalnem orkestru glasbene šole Šentjur, septembra 2015  se je pridružil še Pihalnemu orkestru Šentjur. Od leta  2016  igra pri trobilnem kvartetu Trobissimo pod mentorstvom Boštjana Jagra. Letošnjega januarja so Amadej in njegovi prijatelji iz Pihalnega orkestra Šentjur, sestavili zasedbo Špas kvintet. Poleg popestritve obletnic so se nadobudneži že aprila predstavili na Šentjurjevi reviji ansamblov. Ponudila pa se jim je tudi priložnost, da so se z nekaj skladbami predstavili na maturantskem plesu v Celju. Amadejeva želja v prihodnosti je, da se pridruži šentjurski Big Band zasedbi, ki je trenutno svetla zvezda šentjurskega glasbenega neba. Amadej se letos poslavlja od šentjurske glasbene šole, pot ga vodi na Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljano. Sicer si želi pridobiti čimveč izkušenj, igrati v različnih zasedbah in se z glasbo seveda poklicno ukvarjati. 

Amadeju, njegovim gostom in družini čestitamo za odličen glasbeni večer! Mladi trobentač bo  bo svojim dosedanjim dosežkom nedvomno dodal še marsikatero priznanje, pri čemer ga vsi spodbujamo in vanj verjamemo. Želimo pa mu tudi, da nas kmalu vse zbere na kakšnem koncertu!

KONTAKT

Glasbena šola skladateljev Ipavcev Šentjur

Ulica skladateljev Ipavcev 30, 3230 Šentjur

Ravnateljica: 03 746 16 20

Tajništvo: 03 746 16 22

Email: info@gs-sentjur.si