Please Wait...

9. in 10. 2. 2023 - MOJSTRSKI TEČAJ ZA KLAVIR

9. in 10. 2. 2023 - MOJSTRSKI TEČAJ ZA KLAVIR

V glasbeni šoli smo letos za naše učence organizirali prav posebni dogodek: mojstrski tečaj za klavir in zaključni koncert udeležencev, ki sta potekala v četrtek, 9. in petek, 10. februarja. V goste smo tokrat povabili odlično predavateljico in pianistko profesorica klavirja Tamaro Ražem Locatelli, ki se je našemu povabilu z veseljem odzvala. Učenci so na njenem seminarju navdušeno pridobivali nova znanja in spoznavali novo klavirsko literaturo.
Povabilu so se odzvali tudi varovanci prof. Loccatelli - učenci iz Glasbene matice Trst in Glasbene šole Sežana. V popoldanskem času so se skupaj s svojimi starši pridružili kolegom pianistom naše glasbene šole. Gostujočim zamejskim Slovencem, ki živijo v Italiji in tistim iz Sežane smo želeli pokazati tudi kulturni utrip Šentjurja in jih popeljali tudi v Ipavčevo hišo. Nad predstavitvijo so bili navdušeni! Hvala gospe Katji Videc za odlično vodenje Ipavčeve hiše in hvala Občina Šentjur, da nam je omogočila ogled.

Vodja klavirskega aktiva Mojca Eferl poudarja pomen organizacije tovrstnih dogodkov, saj gre za sodelovanje med različnimi šolami, nabiranje novih znanj in izmenjavo različnih izvajalskih praks. Hkrati pa so takšni dogodki pomembni tudi za našo občino, ki jo lahko ponosno predstavljamo tudi našim sosedom.
Dvodnevni seminar smo sklenili z ZAKLJUČNIM KONCERTOM MOJSTRKEGA TEČAJA učencev GŠ Šentjur z gosti iz GŠ Sežana in Glasbene matice Trst. Verjamemo, da so z dogodkom otroci bogatejši za lepo glasbeno izkušnjo.

Navdušeni pa so bili tudi poslušalci, o čemer so pričali njihovi glasni aplavzi!

KONTAKT

Glasbena šola skladateljev Ipavcev Šentjur

Ulica skladateljev Ipavcev 30, 3230 Šentjur

Ravnateljica: 03 746 16 20

Tajništvo: 03 746 16 22

Email: info@gs-sentjur.si